: bezoek ons
  • Fotel Forum
  • Hyves
  • Facebook
  • Youtube
  • Flickr
  • Twitter
  • Linkedin
loading

Fotografie cursus docenten en topfotografen.
 Fotografie les van fotografie vakspecialisten.

nieuws nieuws
Ervaren fotografie vakdocenten leiden uw fotografie cursus of fotocursus fotoreis. Zij zijn zelf ook professioneel fotograaf en behoren tot de top. Zij geven ondermeer ook les aan fotografie- en kunstacademies. Met passie en gedrevenheid maken zij uw fotografie cursus uiterst leerzaam en bijzonder leuk.
Het o zo belangrijke verschil
Onderwijzen is een vak en niet elke (goede) fotograaf is dan ook meteen een goede docent. Met trots onderscheiden wij ons. Wij leggen u graag uit waarom.

Portfolio
loading Fotel Docenten Portfolio
Laten we ons één voor één even aan u voorstellen.

Suzanne Blanchard | fotograaf en fotografie docent
Fotocursus docentSuzanne Blanchard heeft drie paspoorten; de Amerikaanse, de Nederlandse en eentje die haar toegang geeft tot bijzondere en vreemde werelden, de camera. Terugkerende thema’s in haar fotografie zijn cultureel identiteit en eetcultuur. Zij maakt voornamelijk reportages en portretten op locatie.
Na het afmaken van haar studie aan de Fotoacademie Amsterdam werd zij gelijk in het diepe gegooid tijdens haar stage bij Het Parool.  Sindsdien werkt Suzanne voornamelijk redactioneel  o.a. voor opdrachtgevers als Randstad, Nuon, Rabobank, vdBJ, TomTom en Stadsdeel Oost. Zij heeft twee vaste rubrieken in Het Parool. Ook maakt ze regelmatig portretten voor AdFormatie.
Suzanne geeft les aan de Fotoacademie Amsterdam en is bezig met projecten voor fotografencollectief  Document Amsterdam.
Marcel de Cnock | fotograaf en fotografie docent
Fotocursus docentMarcel de Cnock is in 1989 afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Sindsdien werkt Marcel als freelance fotograaf voor diverse tijdschriften, reclamebureaus en zorginstellingen. Daarnaast maakt hij diverse reportages over Lourdes, het werken op de ambulance, theatervoorstellingen et cetera. Als studiofotograaf werkt hij voor diverse bedrijven waaronder Kitsch Kitchen, Bouwmaat en Gamma. Marcel is gespecialiseerd in portretten op locatie en reportages. Zijn vrije werk bestaat voornamelijk uit reisfotografie in landen en steden als Kaapverdië, Cuba, New York en Lissabon. Marcel is lang hoofddocent eerste en tweede fase geweest voor aspirant beroepsfotografen bij de Fotoacademie in Amsterdam.
Gerard Wessel | fotograaf en fotografie docent
Fotocursus docent“Noem mij geen nieuwsfotograaf”, zegt Gerard Wessel “want eigenlijk ben ik een traditionele straatfotograaf. Zwervend door de stad met een kleinbeeldcamera en zonder afspraken, voel ik mij het gelukkigst”. Meteen na zijn studie aan de Haagse School voor Fotografie en Fotonica, werd Gerard in 1985 staffotograaf van Nieuwe Revu, waar hij nu nog steeds als freelance fotograaf voor werkt.  Hij is mede door dit weekblad bekend geworden als chroniqueur van de Nederlandse jeugdcultuur en als ‘hoffotograaf’ van wijlen popster Herman Brood.  Gerard geeft ook les aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, is juylid voor de Zilveren Camera en auteur van meerdere fotoboeken.
Rob ter Bekke | fotograaf, docent fotografie/fotobewerking
Fotocursus docentRob ter Bekke studeerde na een carrière in de ICT aan de Foto Academie in Amsterdam. Sinds 2005 is hij werkzaam als zelfstandig freelance fotograaf vanuit Bilthoven. Fotografie is zijn passie en op een professionele wijze mooie beelden maken is zijn doel. Met een uniek eigen stijl en oog voor detail fotografeert hij voornamelijk mensen en architectuur. Meestal fotografeert hij op locatie, maar hij kan ook in zijn studio goed uit de voeten. Rob werkt voor reclame- en communicatiebureaus, uitgeverijen of rechtstreeks voor bedrijven en instellingen. Zijn foto's worden gepubliceerd in tijdschriften, personeelsbladen, customer relations magazines, brochures, jaarverslagen,  reclamecampagnes, websites, et cetera. Rob werkt onder andere voor de volgende bedrijven: Centraal Beheer Achmea, Aegon, Connexxion, FGH Bank, FrieslandCampina, Jumbo, Lundia, SNS Reaal, Van Lanschot Bankiers en VvAA.
Roos Aldershoff | fotograaf,  fotografie docent
Foto cursus docentVanaf het moment dat Roos fotografeert has zij al interesse  in architectuur-fotografie. Tijdens haar studie aan de Rietveld Academie in Amsterdam is de belangstelling verder ontwikkeld. Vanaf 1988 is zij als professioneel architectuur-fotograaf werkzaam, zowel interieuren als exterieuren en alles wat daar mee te maken heeft. "In mijn werk streef ik naar eenvoud en helderheid. Op deze manier komt de essentie van een gebouw het beste tot zijn recht. Een 'goede' architectuurfoto is niet eenduidig te definiëren, dat is natuurlijk afhankelijk van welk gebouw en voor welk doel het gefotografeerd wordt."
Gerrit Schurer | fotograaf, fotografie docent
Foto cursus docentGerrit heeft 7 jaar ervaring opgedaan als docent aan de Universiteit Twente. Hij heeft een studie aan de Fotoacademie Amsterdam, als bekwaam geworden landschaps- en portretfotograaf, afgerond. Zowel in zijn landschappen als portretten verbeeldt Gerrit de dubbelheid van het bestaan zoals die zich voordoet in de dingen die gebeuren en de dingen die hadden kunnen gebeuren. Die dubbelheid is aan de ene kant terug te vinden in bijna afstandelijke geobserveerde, sfeervolle, leeg-bevolkte landschappen. Aan de andere kant getuigt Gerrit ook in zijn portretten van een afstandelijk oog. De mens is daar in tegenstrijdig evenwicht met zijn omgeving en wordt daardoor een gast van zijn landschap. Op die manier vormt zich daar ook een dubbelwereld.
Peter Dellenbag | fotograaf, docent fotografie/fotobewerking 
Foto cursus docentTijdens zijn studie aan de Rijksacademie Amsterdam, begin jaren tachtig, werd Peter Dellenbag van een "alleskunner" op fotografie gebied een gespecialiseerde mensen- en  portretfotograaf.  Peter's carrière als fotograaf begon met werk voor reclamecampagnes en grafische ontwerpers. Als fotografiedocent met het lesgeven voor en het organiseren van diverse workshops.
Peter fotografeert o.a. nog steeds voor grafische ontwerpers. Hij is als vakdocent verbonden aan Artez Arnhem Afd. Grafisch Ontwerpen waar hij fotografieles aan ontwerpers geeft. Vanaf 1992 geeft Peter les aan de Fotoacademie Amsterdam.
Peter heeft diverse korte filmpjes gemaakt voor Zoom Magazine en portretdemo's voor de Zoom Experience beurs (nu Zoom Campus) in Utrecht.


Eddy Hilhorst | fotograaf, docent, algemeen coördinator
Foto cursus docentEddy is in Nieuw-Zeeland geboren en heeft in diverse landen gewoond en gewerkt. Hij ziet fotografie als het perfecte motief om met reden te reizen. Zijn passie is documentair fotografie met de uitdaging om de soms menselijke chaos te bedwingen tot een eerlijke vertelling met compositorisch krachtige beelden. Eddy fotografeert ook commerciële opdrachten voor reclame- en grafisch ontwerpbureaus. Hij heeft gestudeerd aan de Fotoacademie Amsterdam.
Eddy is initiator van Fotel. "Zoals een professioneel fotograaf wil ook een amateurfotograaf het beste resultaat. De methoden daartoe wijken niet van elkaar af. Daarom is het zo voornaam dat ook deze groep goed les kan krijgen. En waarom dan ook niet meteen op 'fotogenieke' locaties. Fotografie is tenslotte ook ontdekken"
naar boven
close
inloggen

Bij het inloggen verkrijgt u toegang tot specifiek voor u bedoelde pagina’s.

Wanneer u op “uitloggen” klikt is toegang weer afgeschermd.

wachtwoord vergeten

wachtwoord vergeten

Vul je e-mailadres in en je ontvangt binnen een minuut een link om een nieuw wachtwoord in te stellen.