: bezoek ons
 • Fotel Forum
 • Hyves
 • Facebook
 • Youtube
 • Flickr
 • Twitter
 • Linkedin
loading

semi-gevorderden Lissabon .. | programma


Hieronder staan de voor deze cursus nog beschikbare cursusdata die nog niet vol zijn. SCHRIJF SNEL IN.
nieuws nieuws
 • cursusdata locatie (klik op naam voor hotelinfo)

citytrip Lissabon, Portugal
semi-gevorderden fotocursus fotoreis arrangement

6 dagen – totaalprijs € 965,- p.p. (incl. BTW)
TIP: Boek tijdig voor vlucht beschikbaarheid.
Slechts 30% aanbetaling bij inschrijving.

Bij de prijs is inbegrepen:
 • meerdaagse topkwaliteit fotografie cursus
 • tenminste 20 uren les en begeleiding 
 • les van twee fotografie vakdocenten
 • lesmateriaal en veldopdrachten
 • comfortabel leslokaal en schermpresentaties
 • naslag e-boek voor thuis
 • hotelverblijf met eigen kamer en badkamer*
 • alle ontbijten
 • treinreis: Lissabon - Sintra - Lissabon
 • reserveringskosten

Vluchtprijs niet inbegrepen.
 
  BELANGRIJK: de heen- en terugreis 
  * €35,- p.p. korting als u een kamer deelt. 

  Zie onze aantrekkelijke kortingen.
  Reis- en Annuleringsverzekering.
Lissabon, sereen en melancholisch

Een levendige maar serene en melancholische plaats met een onstilbare honger voor lange diners, koffiepauzes en het nachtleven. Waar de fado muziek klank geeft aan de Portugese melancholie en saudade. Lissabon is Europa's tweede oudste hoofdstad (na Athene) en was ooit thuisbasis van 's werelds grootste ontdekkingsreizigers als Vasco da Gama, Magellan en prins Hendrik de Zeevaarder. Lissabon werd de eerste echte wereldstad en was de hoofdstad van een rijk dat zich uitstrekte over alle continenten, van Zuid-Amerika (Brazilië) naar Azië (Macao, China, Goa, India). Het voormalige lanceerplatform voor veel van 's werelds grootste reizen is nu waar de moderne reiziger op ontdekkingreis kan gaan naar een van de meest soulvolle, fascinerende en pittoreske hoofdsteden van Europa, gebouwd op een serie heuvels met prachtige vergezichten vanuit elke hoek. Lissabon heeft een van 's werelds grootste natuurlijke havens die verschillende beschavingen aantrok. Dit komt nu tot uiting in de architectuur en cultuur herinnerend de Feniciërs, Kelten, Romeinen, Visigoten en Moren. De tijd lijkt te hebben stilgestaan in de middeleeuwse dorp-achtige wijken en met de vintage trams in de straten van Lissabon.

We bezoeken ook Sintra, 30 km van Lissabon. Sintra heeft alles voor de toerist: mooie paleizen, pracht natuurschoon, steile steegjes, terrasjes, enz. Sintra is niet alleen het stadje zelf maar eigenlijk een heel berggebied, tegenwoordig een beschermd gebied als werelderfgoed. Het gebergte, dat een weelderige vegetatie heeft, is onderdeel van het natuurpark Parque Natural Sintra-Cascais.
 

De semi-gevorderden fotografie cursus
Voor wie is deze cursus? De semi-gevorderden fotografie cursus is voor diegenen die wel redelijk met hun camera kunnen omgaan bij handmatige instelling maar meer grip willen krijgen op het componeren van een goed beeld. Door verbetering in vorm en compositie, benadering en verlichting van het onderwerp en geavanceerd gebruik van de camera en flitser(s). Voor diegene die het gereedschap (de camera) redelijk kent, maar de weg tot een goede foto minder goed. We gaan portretten maken, stadsscenes vastleggen en architectuur en natuur fotograferen. U leert ook over het serie- en conceptmatig werken en het werken met flitser(s) los van de camera.

Als u onze beginners fotografie cursus hebt gevolgd is de semi-gevorderden cursus de ideale aansluiting. 

De fotocursus fotoreis stedentrip is een ontdekkingsreis vol gezelligheid en plezier samen met uw medecursisten en het Fotel team. Het is een kans om te leren van nederlandstalige professionele fotografen en ervaren fotografie vakdocenten. U neemt deel aan een meerdaagse fotografie cursus van zeer hoge kwaliteit. Wij geven u ook veel waardevolle tips en trucs mee. Voor een gedegen en evenwichtige aanpak wordt het lesprogramma zowel gegeven in het leslokaal als begeleid in de praktijk tijdens fotografie veldopdrachten in de straten, parken en gebouwen van de schitterende bestemming. Tijdens de dagen die we samen mogen doorbrengen hebben wij voldoende tijd voor u, is geen vraag teveel (ook niet buiten de lestijd) en geven wij zonder lastige jargon begrijpelijk uitleg met behulp van schermpresentaties, voorbeelden, opdrachten en oefeningen. Er is een goede balans tussen theorie en praktijk, maar ook tussen cursusprogramma en vrije tijd, zodat behalve dat u heel veel leert u ook nog heerlijk zult genieten van uw reisbestemming.

Het cursusprogramma
 
   
De benodige fotoapparatuur
Voor deze fotografie cursus heeft u een digitale spiegelreflexcamera nodig die op handmatige instelling te bedienen is. U heeft ook een reportage flitser nodig die u los op de camera kunt plaatsen. Neem voldoende geheugenkaarten en batterijen mee om gemakkelijk de hele dag te kunnen fotograferen zonder te laden of kaarten leeg te maken.
 
Een langere vakantie of medereiziger
Wellicht wilt u eerder op bestemming zijn of langer blijven, of wilt u de fotocursus combineren als deel van een langere vakantie. Misschien kent u iemand die graag mee wil zonder aan de cursus deel te nemen, maar daarbuiten wel de keuze heeft gezellig mee te doen. Natúúrlijk kan dit! Neem contact met ons op om ons daarvan op de hoogte te stellen en wij passen graag vluchtdata en verblijfsdata naar uw wens aan. Wij geven u graag een prijs voor het verblijf van uw medereiziger(s). Als een medereiziger samen met u de kamer deelt krijgt u ook ieder vanzelfsprekend de korting die daarbij hoort. Ook als u uw eigen inschrijving al heeft gedaan en pas later een persoon gaat toevoegen.

Uw eigen ruimte op de website
Door met ons mee te gaan neemt u niet alleen ergens deel aan. U wordt ergens deel van! Een 'community' fotografie liefhebbers. Daarom hebben wij speciaal voor u ruimte ingericht op onze website. Na uw inschrijving kunt inloggen om toegang te krijgen  tot specifiek voor u bedoelde pagina's. U kunt daar o.a. al kennis gaan maken met uw medecursisten en een eigen galerie beheren om uw foto's met hun te delen. U kunt ook uw gegevens beheren en aan de besloten forum deelnemen die alleen voor deelnemers per cursus toegankelijk is. De ruimte voor u gemaakt op onze website blijft ook na de cursus gewoon beschikbaar, zodat u daar uw nieuw gemaakte vrienden kunt treffen.
naar boven
 
close
inloggen

Bij het inloggen verkrijgt u toegang tot specifiek voor u bedoelde pagina’s.

Wanneer u op “uitloggen” klikt is toegang weer afgeschermd.

wachtwoord vergeten

wachtwoord vergeten

Vul je e-mailadres in en je ontvangt binnen een minuut een link om een nieuw wachtwoord in te stellen.