: bezoek ons
 • Fotel Forum
 • Hyves
 • Facebook
 • Youtube
 • Flickr
 • Twitter
 • Linkedin
loading

beginners Palermo Siciliƫ .. | programma


Hieronder staan de voor deze cursus nog beschikbare cursusdata die nog niet vol zijn. SCHRIJF SNEL IN.
nieuws nieuws
 • cursusdata locatie (klik op naam voor hotelinfo)

citytrip Palermo, Sicilië Italië
beginners fotocursus fotoreis arrangement

6 dagen – totaalprijs € 899,- p.p. (incl. BTW)
Voor deze cursus is geen voorkennis vereist.
TIP: Boek tijdig voor vlucht beschikbaarheid.
Slechts 30% aanbetaling bij inschrijving.

Bij de prijs is inbegrepen:
 • meerdaagse topkwaliteit fotografie cursus
 • tenminste 20 uren les en begeleiding 
 • les van fotografie vakdocent(en)
 • lesmateriaal en veldopdrachten
 • comfortabel leslokaal en schermpresentaties
 • naslag e-boek voor thuis
 • hotelverblijf met eigen kamer en badkamer*
 • alle ontbijten
 • treinreis: Palermo - Céfalu - Palermo
 • reserveringskosten

Vluchtprijs niet inbegrepen.
 
  BELANGRIJK: de heen- en terugreis 
  * €35,- p.p. korting als u een kamer deelt. 

  Zie onze aantrekkelijke kortingen.
  Reis- en Annuleringsverzekering.
Palermo, spannend en mysterieus

Palermo is een bruisende stad vol verrassingen en rijkdommen, een vergeten juweeltje. En maar weinig steden kunnen zich meten met zo’n ademloos mooie ligging in een baai door bergen omringd aan de Middellandse Zee. De hoofdstad van het Italiaanse eiland Sicilië kent een bewogen geschiedenis. De stad heeft een dozijn verschillende overheersers gehad, van de Feniciërs tot de Normandiërs en Spanjaarden. Allen hebben een stempel op de stad gedrukt en prachtige monumenten nagelaten. Voor de liefhebber van historische architectuur is er in Palermo dan ook veel te zien. Noemenswaardig zijn onder andere de San Giovanni degli Eremiti kathedraal, die lange tijd dienst heeft gedaan als een Moorse moskee, en het Palazzo Reale. Op de lokale markten is de Arabische oorsprong nog steeds waarneembaar dankzij het rumoer en de geuren en kleuren in de smalle kronkelende straatjes met een 'souk' sfeer. De Catacomben van de Capucijnen is een hele aparte en macabere bezienswaardigheid. Er zijn namelijk een groot aantal lijken verzameld van honderden jaren geleden. Naast het bezoeken van de vele bezienswaardigheden kunt u in Palermo natuurlijk ook prima genieten van de heerlijke Siciliaanse gerechten, de goede wijn en opwindend nachtleven.
Na een jarenlang maffiabewind en een bestaan in armoede, heeft de stad opnieuw haar plaats veroverd onder de culturele steden van Europa.

We bezoeken ook Céfalu ten oosten van Palermo, een middeleeuws plaatsje. Van vele historische plaatsen in Italië wordt gezegd dat ze betoverend zijn, maar Cefalu doet deze benaming echt eer aan. Het kustplaatsje ligt in de schaduw van een steile rots, La Rocca, direct aan de zee.
 

De fotografie beginners basiscursus
Voor wie is deze cursus? De beginners cursus is voor diegenen die creatieve controle willen krijgen over hun fotografie middels een handmatige bediening van de camera. Voor mensen die net een eerste fototoestel hebben gekocht en deze dan ook meteen goed willen leren gebruiken. Of voor anderen die al veel te lang het denken aan de camera overlaten door op automaat stand te fotograferen. U leert uw camera beheersen en gaat trefzekerder fotograferen. Álle basiselementen komen aan bod, zoals o.a. camera- en opnametechniek, flitstechniek, lichtkwaliteit en compositie. 

De fotocursus fotoreis stedentrip is een ontdekkingsreis vol gezelligheid en plezier samen met uw medecursisten en het Fotel team. Het is een kans om te leren van nederlandstalige professionele fotografen en ervaren fotografie vakdocenten. U neemt deel aan een meerdaagse fotografie cursus van zeer hoge kwaliteit. Wij geven u ook veel waardevolle tips en trucs mee. Voor een gedegen en evenwichtige aanpak wordt het lesprogramma zowel gegeven in het leslokaal als begeleid in de praktijk tijdens fotografie veldopdrachten in de straten, parken en gebouwen van de schitterende bestemming. Tijdens de dagen die we samen mogen doorbrengen hebben wij voldoende tijd voor u, is geen vraag teveel (ook niet buiten de lestijd) en geven wij zonder lastige jargon begrijpelijk uitleg met behulp van schermpresentaties, voorbeelden, opdrachten en oefeningen. Er is een goede balans tussen theorie en praktijk, maar ook tussen cursusprogramma en vrije tijd, zodat behalve dat u heel veel leert u ook nog heerlijk zult genieten van uw reisbestemming.

Het cursusprogramma
 
   
De benodige fotoapparatuur
Voor deze fotografie cursus heeft u minimaal een digitale fotocamera nodig waarbij het mogelijk is sluitertijd en diafragma handmatig te bedienen. Het is wenselijk, maar niet noodzakelijk, dat het een spiegelreflexcamera is. Het heeft ook de voorkeur dat de camera een flitser heeft, ingebouwd of los. Maar ook dit is niet absoluut noodzakelijk. Neem voldoende geheugenkaarten en batterijen mee om gemakkelijk de hele dag te kunnen fotograferen zonder te laden of kaarten leeg te maken.
 
Een langere vakantie of medereiziger
Wellicht wilt u eerder op bestemming zijn of langer blijven, of wilt u de fotocursus combineren als deel van een langere vakantie. Misschien kent u iemand die graag mee wil zonder aan de cursus deel te nemen, maar daarbuiten wel de keuze heeft gezellig mee te doen. Natúúrlijk kan dit! Neem contact met ons op om ons daarvan op de hoogte te stellen en wij passen graag vluchtdata en verblijfsdata naar uw wens aan. Wij geven u graag een prijs voor het verblijf van uw medereiziger(s). Als een medereiziger samen met u de kamer deelt krijgt u ook ieder vanzelfsprekend de korting die daarbij hoort. Ook als u uw eigen inschrijving al heeft gedaan en pas later een persoon gaat toevoegen.

Uw eigen ruimte op de website
Door met ons mee te gaan neemt u niet alleen ergens deel aan. U wordt ergens deel van! Een 'community' fotografie liefhebbers. Daarom hebben wij speciaal voor u ruimte ingericht op onze website. Na uw inschrijving kunt inloggen om toegang te krijgen  tot specifiek voor u bedoelde pagina's. U kunt daar o.a. al kennis gaan maken met uw medecursisten en een eigen galerie beheren om uw foto's met hun te delen. U kunt ook uw gegevens beheren en aan de besloten forum deelnemen die alleen voor deelnemers per cursus toegankelijk is. De ruimte voor u gemaakt op onze website blijft ook na de cursus gewoon beschikbaar, zodat u daar uw nieuw gemaakte vrienden kunt blijven treffen.
naar boven
 
close
inloggen

Bij het inloggen verkrijgt u toegang tot specifiek voor u bedoelde pagina’s.

Wanneer u op “uitloggen” klikt is toegang weer afgeschermd.

wachtwoord vergeten

wachtwoord vergeten

Vul je e-mailadres in en je ontvangt binnen een minuut een link om een nieuw wachtwoord in te stellen.