: bezoek ons
 • Fotel Forum
 • Hyves
 • Facebook
 • Youtube
 • Flickr
 • Twitter
 • Linkedin
loading

beginners Middelburg en de.. | programma


Hieronder staan de voor deze cursus nog beschikbare cursusdata die nog niet vol zijn. SCHRIJF SNEL IN.
nieuws nieuws
 • cursusdata locatie (klik op naam voor hotelinfo)

Middelburg en de Zeeuwse kust (NL)
beginners fotocursus fotoweekend arrangement

U ZIET GEEN DATA MAAR WILT WEL OP 3-DAAGSE CURSUS?
KLIK DAN HIER!

3 dagen – totaalprijs € 495,- p.p. (incl. BTW)
Voor deze cursus is geen voorkennis vereist.
Inschrijven kan tot 8 weken voor cursusdatum.
Slechts 30% aanbetaling bij inschrijving.

Bij de prijs is inbegrepen:
 • meerdaagse topkwaliteit fotografie cursus
 • tenminste 20 uren les en begeleiding 
 • les van twee fotografie vakdocenten
 • lesmateriaal en veldopdrachten
 • comfortabel leslokaal en schermpresentaties
 • naslagboek voor thuis
 • volpension hotelverblijf: gedeelde kamer (2 p.p.k.) en badkamer*

 
Middelburg en de Zeeuwse kust
loading
Middelburg is al voor het midden van de 9e eeuw ontstaan. De monumentale hoofdstad van provincie Zeeland kent een rijke historie die overal in de stad is terug te vinden. Het centrum wordt hoofdzakelijk door Rijksmonumenten gevormd (ca. 1.100), met de Abdij en de Lange Jan (91 meter hoog) als historische blikvangers. U waant uzelf terug in de tijd. En loopt u richting de Oostkerk (ook wel de koepelkerk genoemd) dan lijkt het net alsof u in een aflevering van Inspector Morse terecht bent gekomen, little Oxford. Buiten de grote winkelstraten vind u verborgen pleintjes, koffietentjes, cafétjes, leuke winkeltjes of een stadspark. Heerlijk dus om rond te struinen en de sfeer van de oude stad te proeven. Historisch Middelburg is wat u dan ook verwacht. Maar u krijgt ook te maken met moderne, spraakmakende, architectuur. Het prachtige stadscentrum,  de attracties en evenementen maken Middelburg tot een stad die blijft boeien en verrassen.

Zeeland is de meest authentieke kustprovincie van Nederland, waar geen dorp verder dan 17 km van de zee of van een voormalige zeearm ligt. Al sinds 1871 is Walcheren verbonden aan Zuid-Beveland. Toch waant u zich hier, achter de smalle duinen en zware dijken, nog altijd op een eiland. Water aan alle kanten, de schoonste stranden van Nederland, beboste buitenplaatsen, grillige kreken, polders met historische dijkjes, boerendorpen en de rijkdom van de oude steden als Middelburg: Walcheren heeft vele gezichten. Nog zo’n mooi gezicht is de Manteling van Walcheren. Hier bruist links de branding van de Noordzee en wiegen rechts de blaadjes van eiken- en beukenbomen zacht in de zeewind. Vrijwel nergens anders in Europa groeien loofbomen zó dicht op de kust. Hier hoort u tegelijk een nachtegaal zingen en een zeemeeuw krijsen. De combinatie sprak ook de rijke VOC-lieden uit Middelburg in de 17e eeuw aan; zij bouwden hier hun buitenhuizen. Wandelend tussen de oude eiken, meidoorns en stinsenplanten van Westhove, Berkenbosch en Duinbeek is dat maar al te goed te begrijpen.
 

De fotografie beginners basiscursus
Voor wie is deze cursus? De beginners cursus is voor diegenen die creatieve controle willen krijgen over hun fotografie middels een handmatige bediening van de camera. Voor mensen die net een eerste fototoestel hebben gekocht en deze dan ook meteen goed willen leren gebruiken. Of voor anderen die al veel te lang het denken aan de camera overlaten door op automaat stand te fotograferen. U leert uw camera beheersen en gaat trefzekerder fotograferen. Álle basiselementen komen aan bod, zoals o.a. camera- en opnametechniek, flitstechniek, lichtkwaliteit en compositie. 

De fotocursus fotoweekend is een ontdekkingsreis vol gezelligheid en plezier samen met uw medecursisten en het Fotel team. Het is een kans om te leren van nederlandstalige professionele fotografen en ervaren fotografie vakdocenten. U neemt deel aan een meerdaagse fotografie cursus van zeer hoge kwaliteit. Wij geven u ook veel waardevolle tips en trucs mee. Voor een gedegen en evenwichtige aanpak wordt het lesprogramma zowel gegeven in het leslokaal als begeleid in de praktijk tijdens fotografie veldopdrachten in de straten, parken, gebouwen en natuur van de schitterende bestemming. Tijdens de dagen die we samen mogen doorbrengen hebben wij voldoende tijd voor u, is geen vraag teveel (ook niet buiten de lestijd) en geven wij zonder lastige jargon begrijpelijk uitleg met behulp van schermpresentaties, voorbeelden, opdrachten en oefeningen. Er is een goede balans tussen theorie en praktijk, maar ook tussen cursusprogramma en vrije tijd, zodat behalve dat u heel veel leert u ook nog heerlijk zult genieten van uw reisbestemming.

Het cursusprogramma
 

 
De benodige fotoapparatuur
Voor deze fotografie cursus heeft u minimaal een digitale fotocamera nodig waarbij het mogelijk is sluitertijd en diafragma handmatig te bedienen. Het is wenselijk, maar niet noodzakelijk, dat het een spiegelreflexcamera is. Het heeft ook de voorkeur dat de camera een flitser heeft, ingebouwd of los. Maar ook dit is niet absoluut noodzakelijk. Neem voldoende geheugenkaarten en batterijen mee om gemakkelijk de hele dag te kunnen fotograferen zonder te laden of kaarten leeg te maken.
 
Een langere vakantie of medereiziger
Wellicht wilt u eerder op bestemming zijn of langer blijven, of wilt u de fotocursus combineren als deel van een langere vakantie. Misschien kent u iemand die graag mee wil zonder aan de cursus deel te nemen, maar daarbuiten wel de keuze heeft gezellig mee te doen. Natúúrlijk kan dit! Neem tijdig contact met ons op om ons daarvan op de hoogte te stellen en wij passen graag verblijfsdata naar uw wens aan. Wij geven u graag een prijs voor het verblijf van uw medereiziger(s). Als een medereiziger samen met u de kamer deelt krijgt u ook ieder vanzelfsprekend de korting die daarbij hoort. Ook als u uw eigen inschrijving al heeft gedaan en pas later een persoon gaat toevoegen.

Uw eigen ruimte op de website
Door met ons mee te gaan neemt u niet alleen ergens deel aan. U wordt ergens deel van! Een 'community' fotografie liefhebbers. Daarom hebben wij speciaal voor u ruimte ingericht op onze website. Na uw inschrijving kunt inloggen om toegang te krijgen  tot specifiek voor u bedoelde pagina's. U kunt daar o.a. al kennis gaan maken met uw medecursisten en een eigen galerie beheren om uw foto's met hun te delen. U kunt ook uw gegevens beheren en aan de besloten forum deelnemen die alleen voor deelnemers per cursus toegankelijk is. De ruimte voor u gemaakt op onze website blijft ook na de cursus gewoon beschikbaar, zodat u daar uw nieuw gemaakte vrienden kunt blijven treffen.
naar boven
 
close
inloggen

Bij het inloggen verkrijgt u toegang tot specifiek voor u bedoelde pagina’s.

Wanneer u op “uitloggen” klikt is toegang weer afgeschermd.

wachtwoord vergeten

wachtwoord vergeten

Vul je e-mailadres in en je ontvangt binnen een minuut een link om een nieuw wachtwoord in te stellen.